اخبار دسته‌بندی نشده

آزمون GRE

آزمون GRE مخفف عبارت Graduate Records Examination می‌باشد. هدف آن سنجش توانایی‌ها و معلومات فارغ التحصیلان می‌باشد. این آزمون معمولاً برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی مورد نیاز است. دانشگاه‌های آمریکا  و اروپا معمولاً داشتن نمرهٔ بالا در این آزمون را یکی از شرایط پذیرش به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری قرار می‌دهند.

محتوای آزمون GRE:

این آزمون دارای ۳ قسمت درک واژگان (verbal section)، ریاضیات (quantitative section)و قسمت نوشتاری تحلیلی (analytical writing section) می‌باشد. سؤالات مربوط به آزمون ریاضی شامل ۲ سری سؤال ۲۰ تایی است که در ۳۵ دقیقه باید پاسخ داده شود، نمره این بخش بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می‌شود. سوالات بخش درک واژگان شامل ۲ سری سؤال ۲۰ تایی است که باید در ۳۰ دقیقه پاسخ داده شود. نمره این بخش نیز بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می‌شود. قسمت نوشتاری تحلیلی شامل نوشتن ۲ انشا می‌باشد که هرکدام دارای ۳۰ دقیقه زمان است. نمره این بخش از ۶ محاسبه می‌شود.

آزمون GRE

مراکز برگزاری در ایران:

 

این آزمون فعلاً در ۹ مرکز سازمان سنجش، مؤسسه فرهنگی علامه سخن، مؤسسه آموزشی معرفت، مؤسسه آموزشی امیربهادر، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه ارومیه، دانشگاه شمال در آمل، دانشگاه شیراز و مجتمع آموزشی گسترش انفورماتیک زنجان برگزار می‌گردد.

 

نکته مهم:

 

دوستان ، کلا نوشتن یک انشا خوب احتیاج به حرافی زیاد دارد که در تافل این کار بسیار خوب است که شما هر چه می توانید موضوع را بشکافید و با دلایل متفاوت عقیده خود را پشتیبانی کنید . مثلا اگر در تافل با دلایل خود ثابت کنید که سیگار کشیدن خوب است ، شما نمره را خواهید گرفت . ولی در این آزمون تحلیل صحیح از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید با دقت موضوع را بشکافید . 

باز هم به کسانی که برای دکترا به دنبال بورس تحصیلی می گردند این بخش نیز بیشتر توصیه می شود . کسانی که این آزمون را به صورت موازی با تافل ( TOEFL ) یا آیلتس ( IELTS ) می خوانند و زمان نسبتا مناسبی نیز در اختیار دارند می توانند روی بخش نوشتاری GRE و بخش جای خالی و خواندن Verbal بیشتر سرمایه گذاری نمایند .

در آزمون بعد از بخش نوشتاری ، سوالات ریاضی و واژه در یک دفترچه داده می شود که به صورت یک در میان می باشند . ( یعنی بخش اول واژه و بعد ریاضی و مجددا بخش سوم واژه و بخش آخر ریاضی می باشد ) . طبق قوانین آزمون که از سوی ETS تعیین شده است باید هر بخش را در زمان قانونی آن به پایان رساند و امکان بازگشت به عقب و یا رفتن به جلوتر وجود ندارد ؛ گرچه در حوزه های امتحانی در ایران نیز کم و بیش این قانون اجرا می شود اما در برخی از حوزه های امتحانی سخت گیری های مراقبین کمتر است .

 

آزمون GRE

 

زمان مناسب برای آزمون GRE عمومی ( GRE General ) :

 

در مورد زمان آزمون GRE نیز سعی کنید تا قبل از آبان ماه این کار را انجام دهید . اگر این آزمون را در اواخر شهریور بدهید کاملا مطمئن است ، چرا که دانشگاه های خوب ( یا برخی دانشگاه هایی که می خواهند خود را در زمره دانشگاه های خوب قرار دهند ) برای بورس تحصیلی موعد نهایی 15 دسامبر و حتی برخی 1 دسامبر نیز دارند . ببینید دوستان اگر رزومه خوبی دارید که احساس می کنید دانشگاه های با رتبه 1 تا 50 آمریکا به شما بورس تحصیلی می دهند این آزمون را فراموش نکنید ، به عنوان نمونه برای کسی که معدل لیسانس بالای 16 و 17 و معدل ارشد بالای 17 و 17.5 دارد و حداقل یک مقاله در مجلات ISI یا مجلات خوب خارجی چاپ یا حتی در حال چاپ دارد ، این آزمون اکیدا توصیه می شود . همچنین برای این دوستان نمره عالی تافل نیز بسیار بسیار توصیه می شود . دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته الکترونیک فارغ التحصیل از شریف با معدل لیسانس و ارشد 17.5 و 18.5، چند مقاله قوی ISI و حل تمرین های متعدد در این دانشگاه + 6 توصیه نامه از اساتید خوب شریف مانند دکتر رشیدیان تنها به دلیل نمره پایین تافل و GRE از دانشگاه جرجیا تک آمریکا رد شد . البته چند تا از اساتید این دانشگاه به او قول دادند که به شرط تافل و GRE به او بورس تحصیلی را بدهند . ولی کسی با این رزومه خود را برای آزمون های زبان معطل نمی کند و دانشگاه دیگری را انتخاب می نماید. تمام این مطالب برای این است که یک تعادل نسبی باید در تمام مراحل این پروسه رعایت شود . عزیزان یک دانشجوی خوب لازم نیست که 10 تا مقاله در مجله چاپ کند . بالعکس این مسئله نیز صادق است یعنی تمام انرژی خود را روی زبان نگذارید و از معدل و… غافل شوید.

 

نحوه ثبت نام آزمون GRE عمومی ( GRE General ) :

 

ثبت نام آزمون GRE عمومی به دو روش از طریق سایت ETS و دیگری سایت Sanjesh امکان پذیر می باشد :

 

ثبت نام از طریق سازمان سنجش :

مراحل ثبت نام از طریق سنجش به شرح زیر است :

– تکميل فرم هاي اطلاعات فردي، اطلاعات جهت برقراري تماس .

– تکميل فرم اطلاعات تحصيلي .

– صدور شماره پرونده ثبت نام(عددي 10 رقمي) جهت پيگيري هاي بعدي .

– ارسال فايل تصويري از چهره داوطلب .

– انتخاب نوع و تاريخ آزمون و پرداخت هزينه .

– صدور شماره رهگيري ثبت نام .

با ورود به سایت سازمان سنجش و بخش GRE سایت می توانید برای آزمون ثبت نام کنید . ابتدا لازم است متقاضی اطلاعات فردی را تکمیل کرده و سپس شماره پرونده دریافت می کند. (برای تکمیل مراحل بعد و یا برای ورود به پروفایل در سایت سنجش به شماره پرونده و کد ملی نیاز است) داوطلب در مرحله بعد باید عکس خود را در سایت آپلود کند (به توضیحات مربوطه در سایت سنجش درباره مشخصات عکس توجه کنید). متقاضی پس از انتخاب تاریخ مورد نظر باید وجه آزمون را از طریق کارت بانکی پرداخت کند. پس از اتمام این مراحل و در صورتی که تمامی مراحل با موفقیت انجام شده باشد به داوطلب یک کد رهگیری 14 رقمی داده می شود و این به معنای ثبت نام موفقیت آمیز در آزمون می باشد. معمولا سازمان سنجش یک هفته قبل از آزمون کارت امتحان ( Admission Ticket ) ، که از طرف ETS صادر شده است ، را توزیع می کند و داوطلب می تواند با داشتن کارت ملی، کارت آزمون خود را دریافت کند. بر روی کارت دو سری اطلاعات وجود دارد . اطلاعات مربوط به حوزه ی امتحان و آدرس آن و شماره صندلی داوطلب در روز آزمون. همچنین شماره ای به نام Registration Number وجود دارد که به منظور دسترسی به اطلاعات آزمون از طریق پروفایل GRE در سایت ETS می باشد . پس از ساختن پروفایل در سایت و وارد کردن این شماره می توانید اطلاعات آزمون خود را در سایت ETS مشاهده کنید و از این طریق نمره ی خود را به صورت آنلاین مشاهده کرده و درخواست های خود مبنی بر ارسال و گزارش نمرات به دانشگاه های مورد نظر خود را پیگیری نمایید . همچنین هنگام مراجعه جهت دریافت کارت آزمون ، دفترچه ای به داوطلب داده می شود که شامل نمونه سوالاتی جهت آشنایی و تمرین برای امتحان می باشد .

ثبت نام آزمون GRE از طریق سایت ETS :

پس از ساختن پروفایل در سایت ETS در در قسمت myGRE متقاضی می تواند برای آزمون و حوزه امتحانی مورد نظر خود ثبت نام نماید. در آخر و پس از تکمیل اطلاعات مربوطه، داوطلب باید وجه امتحان را از طریق کارت های اعتباری بین المللی پرداخت نموده و در صورت موفقیت آمیز بودن ثبت نام یک Confirmation Code دریافت می کند. بعد از این مرحله مدتی طول می کشد تا Admission Ticket صادر شود و در دسترس داوطلب قرار بگیرد. نکته قابل توجه این است که ثبت نام از طریق ETS و دریافت کد مربوطه به منزله اتمام ثبت نام نمی باشد. پس از اتمام ثبت نام در ETS متقاضی باید مراحل ثبت نام خود را ( در صورتی که سنجش را به عنوان محل امتحان خود مشخص کرده باشد ) با تشکیل پرونده در سایت سازمان سنجش تکمیل کند که شامل مراحل زیر می باشد :

– تکميل فرم هاي اطلاعات فردي، اطلاعات جهت برقراري تماس .

– صدور شماره پرونده ثبت نام (عددي 10 رقمي) جهت پيگيري هاي بعدي .

– ارسال فايل تصويري از چهره داوطلب .

– اعلام آزموني که در سايت ETS در آن ثبت نام کرده ايد .

– صدور شماره رهگيري ثبت اطلاعات آزمون .

در این صورت متقاضی می تواند کارت خود را از طریق سایت ETS پرینت بگیرد ولی لازم است این داوطلبان نیز یک هفته قبل از آزمون به سازمان سنجش مراجعه کنند و کارت ورود به جلسه خود را که شامل اطلاعات مربوط به حوزه آزمون و شماره صندلی داوطلب می باشد را دریافت کنند .

 

»» نکات قابل توجه :

 

1 . هنگامی که کارت خود را از سنجش دریافت می کنید قسمتی دارد به نام Correction Stub که به Admission Ticket متصل می باشد . در این قسمت متقاضی می تواند اطلاعات مربوط به 4 تا ریپورت رایگان را به صورت دستی وارد کرده و یا اصلاح کند . سپس این بخش را ( تا جمعه قبل از آزمون ) اسکن کرده و به ETS ایمیل کند . همچنین روز آزمون این کارت ها توسط حوزه مربوطه جمع آوری می شوند.

2 . کارنامه های کاغذی آزمون پس از صدور به سازمان سنجش ارسال می شوند .

3 . داوطلبان نمی توانند ثبت نام خود در آزمون GRE را بفروشند و یا واگذار کنند .

بزودی منابع مفید آزمون GRE در این سایت برای دانلود قرار می گیرد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید