ژئوممبران

ژئوممبران

 ژئوممبران

ژئوممبران چیست ؟ ژئوممبران از پلیمرهای گوناگون نظیر پلی پروپلین ، پلی اتیلن ( HDPE , LDPE LLDPE , VLDPE,.. ) و یا پلی وینیل کلراید ( PVC ) تولید می شود که هر یک از این مواد دارای خواص متفاوتی بوده و در کاربردهای هیدرولیکی یا زیست محیطی مختلف دارای مزیت های بسیاری از نظر فنی می باشند. ژئوممبران صفحه یکپارچه شده از پلیمر با خاصیت انعطاف پذیری ، نفوذناپذیری بسیار زیاد در برابر آب و حاوی ۵.۹۷ درصد پلی اتیلن و ۲۵ درصد کربن سیاه و آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد. ضریب نفوذ پذیری اندک این غشا در حد  2.7*10^-12 cm/secباعث گردیده که این فرآورده جایگزین روش های قدیمی متخلخل و نفوذناپذیر مانند بتن ، رس و خاک شود.

تولید این محصول از سال ۱۹۳۰ میلادی با ایجاد فشار و حرارت بسیار زیاد در کارخانجات آغاز گردید. در میانه‌های سال ۱۹۵۰ میلادی راه‌های جدید تولید در فشارها و دماهای پایین‌تر پیدا شد که منجر به ایجاد پلی اتیلن با چگالی بیشتر، مقاومت مکانیکی خوب و تعداد زنجیره پلیمری بیشتر گردید. ورق های ژئوممبران در مقابل قارچ ها و کپک ها کاملاً مقاوم بوده و اشعه ی ماورا بنفش هیچگونه تأثیر منفی کیفی بر آنان ندارد. ژئوممبران با خاصیت نفوذ ناپذیری بسیار بالا مانع از نفوذ سیالات مضر به داخل لایه های زیرین خاک و سفره های آب زیر زمینی شده و امکان ساخت مخازن نگهدارنده مواد سمی آلوده کننده و زباله های خطرناک را فراهم آورده و باعث رفع نگرانی های فراوان علمی و زیست محیطی از آلودگی منابع آبی گردیده است. در تهیه ی ورق های ژئوممبران از روان کننده های آلوده کننده معمول برای ساخت پلیمرها استفاده نشده نفوذ پذیری اندک این غشاء در حد و از این رو کاربرد ورق های مذکور در ایزولاسیون مخازن نگهداری آب سبب افت کیفیت و کهنگی زود هنگام آب می گردد. وضوح روز افزون کارایی ژئوممبران باعث رشد چشمگیر نیاز به این فرآورده به عنوان گزیده ی مناسب و اقتصادی جهت ساخت مخازن در بازارهای مصرف جهانی گردیده است.

ژئوممبران

موارد کاربرد ژئوممبران ها

مخازن و استخرها

 یکی از مهمترین موارد مصرف ژئوممبران های پلی اتیلنی استفاده از آنها به عنوان عامل ایزولاسیون جداره مخازن ذخیره سازی مایعات است این عایق با مقاومت در برابر کلیه مواد خورنده شیمیایی مانند قویترین اسیدها و بازها ایده آل ترین نگهدارنده مواد شیمیایی از حیث ممانعت از هرز روی آنها و همچنین بهترین مانع در برابر نفوذ مواد آلاینده و مضر به سطوح زیرین و منابع آبی است.استفاده از این فرآورده ها در ساخت مخازن نگهداری مواد شیمیایی خورنده و خطرناک، فرآورده های نفتی و پتروشیمی و حلال های قوی شیمیایی در صنایع شیمیایی معدنی و نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین ساخت حوضچه های جمع آوری پس آب های صنعتی نمونه هایی از کاربرد موثر ورق های ژئو ممبران است. باتوجه به بی تأثیر بودن این ورق ها بر آبهای مصرفی می توان با به کار گیری آنها در ساخت مخازن ذخیره ی آب مانند استخرهای کشاورزی ، استخرهای پرورش آبزیان ضمن کاهش قابل توجه هزینه های ساخت از اتلاف میلیونها لیتر آب مصرفی جلوگیری کرده و از آبهای سطحی به صورت بهینه بهره برداری نمود.

در ادامه می توانید این مقاله را تهیه نمایید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید