آموزش نرم افزار

آموزش اتوکد

آموزش اتوکد

آموزش اتوکد

با توجه به اهمیت و کارآیی های زیاد نرم افزار اتوکد در همه دانشجویان ، تکنسین ها و مهندسان نیاز به آموزش اتوکد از پایه تا حرفه ای مشاهده می شود. نرم افزار اتوکد توسط شرکت  Autodesk تهیه شده است و یکی از ده ها نرم افزاری است که توسط این شرکت طراحی و به بازار عرضه شده است. این نرم افزار از محبوبیت بالایی در بین کاربران خود برخورداراست و طیف کاری آن محدوده بسیار وسیعی را درعلوم مهندسی و طراحی پوشش داده و به وسیله آن همه نوع نقشه، اعم از ساده و پیچیده به راحتی قابل ترسیم می باشد. در واقع آموزش اتوکد یکی از کارهای ضروری برای مهندسان می باشد. اولین نسخه اتوکد در سال 1982 طراحی شد. تاکنون همه ساله نسخه جدیدی از آن توسط شرکت سازنده اش، به بازار عرضه می گردد .در آموزش اتوکد به سوالات مهندسان و دانشجویان پاسخ داده می شود و قابلیت های ورژن های جدید اتوکد از جمله اتوکد 2018 و اتوکد 2019 خواهد بیان خواهد شد.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علوم کامپیوتری و سرعت در جهان امروز ، یک نقشه کش برای حفظ موقعیت خود در بازار کار و نیز به منظور به روز بودن ،باید توانایی کار با نرم افزاراتوکد و یا نرم افزار های مشابه را داشته باشد . نرم افزار اتوکد  یکی از نرم افزارهای Vector یا مختصاتی است، به همین دلیل از دقت بالایی در ترسیم برخودار است و دقت ترسیم را تا هشت رقم بعد از اعشار محاسبه می نماید و به راحتی با نرم افزارهای گرافیکی و مهندسی ارتباط برقرار می نماید.یادگیری این نرم افزار نیاز به پشتکار و تمرین دارد .

آموزش اتوکد

طراحان و مهندسان باید قسمت های مختلف محیط اتوکد را بدانند تا بهتر بتوانند طراحی های خود را جمع بندی کنند ،چون بدون آگاهی از بخش های گوناگون محیط از عملکرد ضعیف خود  رنج خواهند برد.

بدون شک “پکیج طلایی آموزش اتوکد” اولین آموزش تمام نشدنی می باشد ،که راز و رمزهای اتوکد را درقالب تمرین های کاربردی اتوکد با کیفیت عالی به تصویر کشیده است و می تواند کمک شایانی به دانشجویان و مهندسان عمران و معماری بکند.

با تهیه این پکیج می توانید وارد دهکده اتوکد شوید و از آموزش های تمام نشدنی و دنباله دار آن استفاده نمائید. آموزش اتوکد را به صورت حرفه ای و استثنایی در دهکده اتوکد تجربه کنید.

آموزش اتوکد

معرفی نرم افزار اتوکد 

عبارت AUTOCAD برگرفته از کلمات Automatic Computer Aided Design & Drafting و به معنی “طراحی و نقشه کشی به کمک کامپیوتر ” است. اتوکد قدرت رسم هر نقشه ی تقریبا ساده ای را به وسیله ی کامپیوتر فراهم می کند و به همین دلیل از محبوبیت عامه و فراگیری نزد تمامی دست اندرکاران طراحی در دنیا برخوردار است.
اتوکد راه را برای تمام صنایع از قبیل معماری، مکانیک، برق و … هموار نموده است. لذا لازم به نظر می رسد که تمام مهندسان و طراحان، کار با نرم افزار اتوکد را یاد بگیرند و از آن برای پیشبرد امورشان در رشته ی کاری خود به بهترین شکل استفاده نمایند.

از جمله کارهایی که عموما انجام آنها با اتوکد راحت است، می توان به این موارد اشاره کرد:

1- ترسیمات معماری

2- ترسیم چارت ها و دیاگرام ها

3- ترسیم انواع گرافها

4- ترسیمات نقشه های مکانیک، راهسازی و …

5- ترسیمات توپوگرافی

6- ترسیمات صنعتی

7- تهیه برچسب و آرم گرافیکی

8- ترسیمات دوبعدی و سه بعدی

9- ترسیمات هنری

آموزش اتوکد

قسمت های مختلف محیط اتوکد

ابزارهای تبادلی اتودسک برای اتوکد

ابزار تبادلی اتوکد در حقیقت بخشی از ابزار تبادلی اتودسک به شمار می رود که یک هدف آنلاین عمومی برای دریافت راهنمایی ها، آموزش نکات و مشاوره را دنبال می کند.

در “ پکیج طلایی آموزش اتوکد“این موارد خیلی جالب به صورت تصویری تشریح شده است .

شما با استفاده از ابزار تبادلی اتوکد می توانید به این اهداف برسيد: 

1- دسترسی آسان برای فروش برنامه های کاربردی، فیلم ها و …

2- مرور محصولات مهم در حالت های طبقه بندی شده یا جستجو به دنبال محصولات خاص

3- دسترسی آسان به سیستم کمک آنلاین، مرور و جستجوی مستندات محصول، پشتیبانی از دانش پایه ای، بحث های گروهی، منابع ارتباطی، پاسخ متخصصان به سؤالات و راهنمایی های کاربران

4- دسترسی به نکات ارسال شده ی مرتبط با اتوکد و در حقیقت برقراری یک ارتباط جمعی وقتی که شما کار با اتوکد را شروع می کنید، ابزار تبادلی به صورت اتوماتیک نمایش داده خواهد شد. گزینه ی Show this window at start up واقع در بخش تحتانی و سمت چپ پنجره به شما اجازه می دهد که شروع به کار اتوماتیک این ابزار را غیرفعال کنید.

 

نوار عنوان اتوکد

نوار عنوان (Title bar) ، در فوقانی ترین بخش پنجره ی اتوکد قرار دارد. نوار عنوان هر نرم افزاری معمولا محل نمایش نام آن برنامه و نیز نام فایل جاری است.

 

آموزش اتوکد

منوی کاربردی در اتوکد

منوی کاربردی اتوکد (Application Menu) ، که با نام جستجوگر منو (Menu Browser) نیز مطرح است، در گوشه ی بالا و سمت چپ محیط واقع شده است. این منو، ابزارهای عمومی و پرکاربرد را به آسانی دردسترس شما قرار می دهد.با استفاده از دستورات قرار گرفته در این منو می توانید اسناد را ایجاد،باز،ذخیره،چاپ ،…. و یا پلان های خود را به همراه نامه ی الکترونیکی (Email ) خود ضمیمه نمایید. در واقع بسیاری از دستورات پشتیبانی از جمله : Close,Purge,Export,… در این منو قرار دارند.

آموزش اتوکد

 

نوار ابزار دسترسی سریع در اتوکد

 این نوار (Quick Access Toolbar) در حالت پیش فرض بر روی نوار عنوان اتوکد و درکنار منوی کاربردی قرار گرفته است. نوار ابزار دسترسی سریع در اتوکد شامل دستورات پرکاربردی است.

نوار ابزار دسترسی سریع شامل کرکره ای تحت عنوان Workspace می باشد که برای تغییر فضای کاری اتوکد کاربرد دارد . مسلما برای طراحی های مختلف نیاز به ابزارهای خاصی می باشد .لذا در نرم افزار اتوکد تدابیری اتخاذ شده است که تنها با اجرای یک دستور کاربر بتواند فضای کاری  را باتوجه به نوع طراحی تنطیم نماید.فضای های کاری در نرم افزار اتوکد عبارتند از:

1-Drafting & Annotation

این فضای کاری،در واقع حالت اتوکد دو بعدی می باشد و ترسیمات دوبعدی به همراه امکاناتی برای تغییر مقیاس در دسترس کاربر قرار می دهد.

2- 3D Basic

این فضای کاری،ابزارهای ابتدایی مربوط به ایجاد مدل های سه بعدی را در اختیار کاربر قرار می دهد.

3- 3D Modeling

این فضای کاری،ابزارهای کامل  مربوط به کار با مدل های سه بعدی را به کاربر ارائه می نماید .

4- Classic

این فضای کاری، ابزارهای بیشتری نسبت به فضای Drafting &Annotation را برای ترسیمات دو بعدی ارائه می نماید و شبیه اتوکد 2008 و نگارش های قبل از آن می باشد.

 مرکز اطلاع رسانی ( Info Center)

بخش دیگری که در نوار عنوان پنجره اتوکد وجود دارد ،مرکز اطلاع رسانی یا Info Center می باشد. کاربر در این مرکز می تواند سوال مورد نظر خود را تایپ نماید و در مورد آن سرچ نماید .

کمک از برنامه (Help)

 اگر بر روی دکمه Help (که به صورت علامت سوال است و در مرکز اطلاع رسانی قرار دارد ) کلیک کنید پنجره اینترنت اکسپلورر با عنوان Autocad 2018 Help باز می شود و اطلاعات کاملی در مورد همه امکانات اتوکد 2018 به شما می دهد. کلیه ابزار ها و منوهای اتوکد در پکیج طلایی آموزش اتوکد به تصویر کشیده شده است.

آموزش اتوکد 2018

آیا قسمتهای مختلف اتوکد 2018 را می شناسید ؟

روبان دستورات (Ribbon)

 روبان دستورات در زیر نوار عنوان و بالای منطقه گرافیکی اتوکد 2018 قرار دارد و شامل مجموعه ای از دستورات و ابزارها ،در قالب سربرگ ها و تابلوهاست. Ribbon  کار را بسیار ساده کرده و هم سفارشی کردن با آن ساده است.

نکات مهم در مورد روبان دستورات در اتوکد

الف) بدلیل فراوانی برخی از دستورات موجود در برخی از تابلو ها ،آنها مخفی می شوند.برای دسترسی به این فرمان ها ،فلش زیرین عنوان تابلو را بفشارید. تصاویر ذیل را ببینید قبل و بعد از گسترش تابلوی Modify ..

آموزش اتوکد

 ب) در بعضی از تابلو ها در انتهای سمت راست قسمت تحتانی آنها نماد یک فلش دیده می شود .کاربر با کلیک بر روی این نماد می تواند به کادر مرتبط با وظایف ابزارهای موجود در آن تابلو ها دسترسی پیدا کند.

آموزش اتوکد

پ) اگر به یک تابلو نیاز بیشتری پیدا کردید، در اتوکد می توانید آن را پین کنید و در سر جای خود ثابت نمایید.

آموزش اتوکد

نوار منو (Menu Bar)

نوار منو با سرتیترهای خود در زیر نوار عنوان اتوکد قرار می گیرد. در صورت کلیک بر روی هر سرتیتر، منوی آن به سمت پایین باز خواهد شد. درون آنها نیز دستورات مرتبط به هر سر تیتر را خواهید دید. یکی از مواردی که باعث سر درگمی کاربران اتوکد می شود مخفی بودن نوار منو می باشد.برای دسترسی به صورت قدیمی می توانید اتوکد را در حالت Autocad Classic قرار دهید یا Menubar را در خط فرمان تایپ کنید و عدد یک را تایپ و اینتر کنید.

آموزش اتوکد

نوارهای ابزار (Toolbars)

قسمت های دیگری از محیط اتوکد،نوار ابزارهای شناور نام دارند که در حالت پیش فرض مخفی هستند. دکمه های کوچکی که هر دسته ای از آنها درون منویی باریک جای گرفته اند، نوارهای ابزار نیز هر کدام یک سلسله دستورات مرتبط با عنوان خود را درون شان جای داده اند . در حالت پیش فرش فضای کاری Drafting & Annotation ، هیچ نوار ابزاری قابل رویت نیست .

چگونه نوار ابزارها را در اتوکد می توان نمایش داد ؟

چندین روش برای مرئی و مخفی نمودن نوارهای ابزار وجود دارد .با استفاده از کرکره Workspace در نوار ابزار دسترسی سریع فضای کاری را Classic انتخاب کنید . اکنون بر روی یکی از دکمه های نوار ابزار کلیک راست نمایید تا یک منوی میانبر باز شود .منوی مذکور ،حاوی عنوان های نوارهای ابزار اتوکد است . برای مرئی یا مخفی نمودن هریک از نوارهای ابزار موجود ،کافی است در منوی نمایش داده شده بر روی نام هر نوار ابزار کلیک کنید .

روش های مختلف آن را در پکیج طلایی آموزش اتوکد تماشا کنید . به  دهکده بزرگ اتوکد بپیوندید و از آموزش های استثنائی و تمام نشدنی آن لذت ببرید .

خط فرمان (Command Line)

خط فرمان، سطری از پنجره فرمان است که عبارت Command در آن قابل رویت است . یکی از روش های سریع اجرای فرمان های اتوکد ،تایپ فرمان ها در خط فرمان می باشد.این روش بهترین و سریع ترین روش می باشد. طراحان حرفه ای اتوکد از این روش استفاده می کنند . خط فرمان با کادر سبز در (شکل 1) نمایش داده شده است.

نکته : از اتوکد 2006 به بعد امکان حذف و اضافه کردن خط فرمان توسط کلید Ctrl+9 مهیا شده است.

آموزش اتوکد

شکل 1

منطقه گرافیکی (Graphic Screen)

این منطقه، در اصل فضای سه بعدی است که مدل سازی های دو و سه بعدی درون آن صورت می گیرد. رنگ پس زمینه منطقه گرافیکی می تواند تغییر یابد، اما به صورت پیش فرض به رنگ تیره می باشد، اما در تصویر بالا به رنگ سفید تغییر داده شده است.

چشم انداز سه بعدی (View Cube)

این منطقه در انتهای گوشه سمت راست و بالای منطقه گرافیکی اتوکد نماد مکعبی قابل مشاهده است که درون یک دایره می باشد. به این نماد چشم انداز سه بعدی (View Cube) می گویند. با چشم انداز سه بعدی، می توان نقطه دید را به سادگی تغییر داد. در (شکل 1) درون یک دایره قرمز رنگ قرار گرفته است.

نوار ناوبری صحنه (Navigation Bar)

نوار ناوبری صحنه دقیقا در زیر نماد چشم انداز سه بعدی واقع شده و در بر دارنده ی یک سلسله ابزارها برای کنترل دید منطقه ی گرافیکی است. در (شکل 1)درون کادر صورتی قرار دارد.

 آیکون UCS

 آیکون  UCS نمایانگر جهات سه گانه ی X,Y,Z بوده و به طور پیش فرض در انتهای گوشه سمت چپ و پائین منطقه گرافیکی قابل رویت است. در (شکل 1) درون بیضی زرد رنگ می باشد.

سربرگ های فضای مدل و فضاهای کاغذ

 آیکون سربرگ های فوق در سمت چپ خط فرمان اتوکد قرار دارد که قابل جابجایی می باشد. در منطقه گرافیکی اتوکد می توانید با دو نوع فضا کار کنید. یکی فضای مدل (Model Space) که سه بعدی است و معمولا تمام طراحی ها در آن صورت می گیرد و دیگری فضای کاغذ (Layout) که فقط دارای دو بعد بوده و برای نظاره گری بر فضای مدل کاربرد دارد.این فضا اغلب برای فرایند چاپ مورد استفاده قرار می گیرد. شایان ذکر است که همیشه فقط یک فضای مدل می توانید داشته باشید اما فضاهای کاغذ قابل استفاده نامحدود هستند.

نوار وضعیت (Status Bar)

این نوار، در بخش تحتانی محیط اتوکد واقع شده است. بر روی این نوار،دکمه ها و تنطیماتی وجود دارند که ابزار های کاربردی و مهمی را در دسترس کاربر قرار می دهد. نوار وضعیت درون کادر قهوه ای در پائین (شکل 1) قرار دارد.

منطقه نوشتاری (Text Screen)

به محض آنکه کاری در اتوکد صورت می گیرد ،در خط فرمان حداقل یک بازخورد خواهید داشت. به عبارت دیگر، خط فرمان محلی مطمئن برای پیگیری روند انجام تمام دستورات اتوکد به نحوی است که حتی کوچکترین اعمال قابل مشاهده هستند. اما حتی اگر شما در حال مشاهده ی ده سطر از خطوط نوشتاری خط فرمان نیز باشید، سایر خطوط متنی به کجا منتقل شده اند؟ متون نامرئی در منطقه ی نوشتاری اتوکد قرار دارند. به بیان دیگر در واقع خط فرمان بخشی از منطقه ی نوشتاری اتوکد است.

نکته : شما با فشردن کلید F2 می توانید به منطقه ی نوشتاری اتوکد دست یابید.

ورودی دینامیکی (Dynamic Input)

از اتوکد 2006 به بعد ،امکان حذف کلی خط فرمان فراهم شد . از همان موقع نیز ابزار ورودی دینامیکی به اتوکد اضافه شد.

کاربرد ورودی دینامیکی یا Dynamic Input در اتوکد چیست؟

ورودی دینامیکی دو کاربرد عمده دارد ،یکی این که مختصات قرار گیری مکان نما در صفحه را گزارش می دهد و دیگر این که پیغام های اتوکد را ارائه می نماید.

نکته : ورودی دینامیکی همیشه به دنبال مکان نما می باشد و با کلیک F12 قابل کنترل است.

با کلیک بر روی چرخ دنده تنظیمات ویدئو ذیل با انتخاب 720p می توانید ویدئو را با کیفیت HD مشاهده نمائید.

آموزش اتوکد_دهکده اتوکد شناخت محیط نرم افزار

ویژگی های جدید اتوکد 2018 چیست؟

ویژگیهای کاربردی و جدید اتوکد 2018 به اختصار در ذیل بیان شده است .

Object Selection : یکی از ویژگی های خوب نرم افزار اتوکد 2018 نحوه انتخاب موضوعات و Object ها می باشد.

User Interface : در این مورد امکانات بسیار خوبی از جمله افزایش سایز اسنپ ها اضافه شده است.

Autocad Mobile App : امکان ذخیره نقشه ها و ویرایش آنها در موبایل و تبلت فراهم می شود.

Text To Mtext : با این ویژگی امکان تغییر Single Line Text به Multiline مهیا می شود.

Share Design Views : با این ویژگی جالب اتوکد 2018 ، ذخیره نقشه در سایت اتودسک و امکان دسترسی آن در هرجایی بدون نیاز به نرم افزار اتوکد می باشد.

Pdf Import : با این ویژگی می توانید PDF را به TXT تبدیل کنید .

External File References : به کمک این ویژگی می توانید مسیرهای فایل های خارجی را تغییر دهید.

آیا می دانید ماژول های اتوکد بر چند قسم هستند ؟

  • AutoCAD Architecture

  • AutoCAD Civil

  • AutoCAD Electrical

  • AutoCAD Map 3D

  • AutoCAD Mech

  • AutoCAD MEP

  • AutoCAD Structural Detailing

  • AutoCAD Utility Design

  • AutoCAD P&ID

  • AutoCAD Plant 3D

 تاریخ و نسخه های اتوکد

نرم افزار اتوکد در حال ارتقاء است و دارای ورژن های مختلف می باشد، که نسخه ها و تاریخ بروز رسانی آنها در جدول ذیل به تصویر کشیده شده است.

ردیف

ورژن

نام ورژنهای اتوکد

تاریخ انتشار

1

1

AutoCAD Version 1.0

1982, December

2

1.2

AutoCAD Version 1.2

1983, April

3

1.3

AutoCAD Version 1.3

1983, August

4

1.4

AutoCAD Version 1.4

1983, October

5

2

AutoCAD Version 2

1984, October

6

2.1

AutoCAD Version 2.1

1985, May

7

2.5

AutoCAD Version 2.5

1986, June

8

2.6

AutoCAD Version 2.6

1987, April

9

9

AutoCAD Release 9

1987, September

10

10

AutoCAD Release 10

1988, October

11

11

AutoCAD Release 11

1990, October

12

12

AutoCAD Release 12

1992, June 

13

13

AutoCAD Release 13

1994, November 

14

14

AutoCAD Release 14

1997, February 

15

15

AutoCAD 2000 

1999, March 

 16

15.1

AutoCAD 2000i

2000, July 

17

15.2

AutoCAD 2002

2001, June 

18

16

AutoCAD 2004 

2003, March 

19

16.1

AutoCAD 2005 

2004, March 

20

16.2

AutoCAD 2006 

2005, March 

21

17

AutoCAD 2007 

2006, March 

22

17.1

AutoCAD 2008 

2007, March 

23

17.2

AutoCAD 2009 

2008, March 

24

18

AutoCAD 2010 

2009, March 24 

25

18.1

AutoCAD 2011 

2010, March 25 

26

18.1

AutoCAD 2012 

2011, March 22 

27

19

AutoCAD 2013 

2012, March 27 

28

19.1

AutoCAD 2014 

2013, March 26 

29

20

AutoCAD 2015 

 2014, March 27

30

20.1

AutoCAD 2016 

2015, March 23 

31

21

AutoCAD 2017 

 2016, March 21

32

22

AutoCAD 2018

 2017, March 21

33

 23

 AutoCAD 2019

 2018, March 22

چگونه در اتوکد فایل جدید با الگوهای ترسیم ایجاد کنیم؟

برای ایجاد یک فایل جدید در محیط اتوکد از دستور New استفاده می شود و برای اجرای این دستور باید یکی از مراحل ذیل را دنبال کنید.

1- Menu-File-New

2- Command Line : New

3- Ctrl + N

پس از اجرای دستور New پنجره Select Template باز می شود که می توانید یکی از الگوهای موجود در آن را انتخاب نمائید. در ادامه به بررسی چند پیش فرض پر کاربرد می پردازیم.

Acad : از این پیش فرض برای ترسیم در محیط دوبعدی اتوکد استفاده می شود.

Acad 3D : از این پیش فرض برای ترسیم در محیط سه بعدی اتوکد استفاده می شود.

AcadISO : از این پیش فرض برای کارهای صنعتی و کارهای با مقیاس بزرگتر در محیط دو بعدی اتوکد استفاده می شود که برای سیستم های متریک می باشد.

AcadISO 3D : از این پیش فرض برای ترسیم مقیاس های بزرگتر در محیط سه بعدی استفاده می شود که برای سیستم های متریک می باشد. 

آموزش اتوکد ادامه دارد..

 

دیدگاهتان را بنویسید